22 Kasım 2010 Pazartesi

YUMURTA

Yumurta

Yumurtada A, D, E, B vitaminleri ile demir, kalsiyum, iyot, sodyum, protein, karbonhidrat, potasyum bulunur. Yumurtanın; kan yapıcı, şişmanlatıcı, vücudu kuvvetlendirici özellikleri vardır.
Sesiniz mi Kısıldı: Sabah kahvaltı yapmadan önce bir çiğ yumurtayı kırıp iyice çırpın, içine bir portakalın suyu ve biraz karabiber ekleyip karıştırın ve için. Işe yaradığınız göreceksiniz.

Saçlarınız için: Ayda iki veya üç kere saf zeytinyağı, biraz elma sirkesi ve bir kaç yumurtayı iyice çırpıp tutam tutam ayırdığınız saçlarınıza dipten uca doğru yedirerek yarım saat kadar bekletin. Daha sonra durulayıp son durulama suyuna da elma sirkesi katın. Çok parlak ve sağlıklı saçlara kavuşacaksınız.

DikkatHaftada üç, dört yumurtadan fazla yumurta tüketilmesi karaciğeri yorar ve kolestrolü yükseltir. 
Mutfak alış verişinden döndüğünüzde yumurtalarınızdan bir kaçının kabuğu çatlamışsa, bunları ille de kek veya pastaya katmanız gerekmez. Teker teker alimünyum folyoya saracağınız yumurtalarınızı, haşlayarak kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder