2 Kasım 2010 Salı

PİRİNÇ

Pirinç

Sofralarımızın bu beyaz misafiri, doyurucu bir besin olmasının yanı sıra başka özelliklere de sahiptir. İşte bu özelliklerden bazıları;

Hiç kaynattığınız pirincin suyu ile cildinize kompres yapmayı denediniz mi? Deneyin. Pirinç suyu iyi bir cilt temizleyicidir.
Pirincin tansiyonu düşürücü etkisi vardır
İshal vakalarında birlikte kaynatılan havuç ve pirinç az tuz eklenerek hastaya yedirilirse şifa verir.
Böbrek rahatsızlıklarında pirinç yemek bünyedeki idrar miktarını düşürür.

Bir Hatırlatma Bir TarifÇok kavurarak yaptığınız pirinç yemeklerinde pirinç vitamin değerini kaybeder unutmayın. Pilav, pirinç çorbası, sütlaç çok yaptığımız pirinç yemeklerindendir. Peki pirinç salatasına ne dersiniz? Işte size pratik ve leziz bir tarif; 1 su bardağı pirinci az suda haşlayın (suyu süzülüp ziyan edilmeye). Haşladığınız pirinçleri çukur bir salata tabağına alın, içine çok ince kıyılmış taze maydanoz, dereotu, biraz sumak, karabiber ve çok iyi didiklenmiş ton balığı koyun  (balık az olsun). Üzerine biraz sumak ekşisi, 1 çay kaşığı nar ekşisi, tuz ve zeytinyağı ekleyip karıştırın. Bu salata aynı zamanda karın doyurucu öğün yerine de geçebilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder