3 Kasım 2010 Çarşamba

SALATALIK

Salatalık

İçinde birçok A, B, C vitamini, ayrıca değerli mineralleri de barındıran salatalık sulu ve serin yapısı ile her zaman bir  serinlik vesilesidir.
Kırışıklıklar için Salatalık: Yüz ve boyunda oluşan kırışıklıklara incecik salatalık dilimi koyup on dakika kadar bekletin ve ılık su ile yıkayın. Gözle görülür bir düzelme oluncaya kadar bu küre devam edin.

Lekelere Salatalık: Elde ve yüzde oluşan lekelere, mutfak robotuyla sıktığınız salatalığın suyunu ve pişmemiş sütü karıştırıp sürdüğünüzde  lekelerin zamanla yok olduğunu göreceksiniz.

Sigarayı Bırakmak isteyenler için: Salatalık yemeye devam ederseniz sinirleriniz yatışır. Belki zor ve garip gelecektir ama sigarayı bırakmak isteyenler  yanlarında günlük tükettikleri sigara kadar küçük salatalık taşırlar ve sigara içmek isteği ortaya çıktığında sigara  içeceklerine  salatalık yerlerse sigarayı bırakmakta çok iyi bir yöntem takip ediyor olacaklardır. Salatalığı katkısız olarak yerseniz (sigara içme isteğiniz geldiğinde) sigara içme alışkanlığınızda sağlığınız lehine önemli değişiklikler olduğunu göreceksiniz. 

Şeker Rahatsızlığında Salatalık: Salatalık bünyesinde bulundurduğu doğal inüsilinle şeker hastalarının kanındaki şekeri düşürür. Susuzluğu giderir ve  serinlik verir.

Salatalık Ye Dinç Kal: Salatalık düzenli olarak yenildiğinde vücudumuzdaki yorgunluk emarelerini giderir, kuvvet verir. Böbrekleri de çalıştırarak bol idrar söktürür. Idrarla beraber vücudumuzda bulunan üre asiti, ürat tuzlarını eritip dışarı atar.  Romatizmalarda da ürat tuzu toplanmasını önlemede önemli rol oynar.

Kükürtçü: Salatalıkta bulunan kükürt kanımızı temizleyip ter bezlerini çalıştırır. Verdiği bol vitamin ve mineralle cildin hem içten hem dıştan besleyiciliğini yaparak, görünümünün taze ve canlı olmasını sağlar.

Bunlara Dikkat EdinMidesi hassas olanlar, bağırsak problemi ve safrası fazla olanlar salatalığı az veya haşlayarak ya da suyunu sıkarak kullanmalıdırlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder