3 Kasım 2010 Çarşamba

SİRKE

Sirke

Resulullah sallallahu aleyhi vesellem Efendimizin övdüğü bir besin olan sirkenin sayılması güç olacak kadar faydası vardır.

Hazmı Kolaylaştırır: Sirke hazım problemleri için oldukça önemlidir. Karbonhidratların ağızda sindirimini gerçekleştirir. Ayrıca sirkenin mikropların öldürücü etkisi vardır. Onun için ateşli hastalıklarda sirke ile eklem yerlerine yapılacak tamponun çok faydası vardır. Sirke bir çok antibiyotiğin baş edemediği mikropları deri yolu ile içe nüfus ederek bir kaç dakikada öldürür.
Pişikler içinÇocukların pişikleri için en iyi şifa birinci olarak zeytinyağıdır. Ancak sirkeyi de çocukların giysilerinin son  durulama suyunda kullanmak, pişik meydana gelmesini engelleyen bir yoldur.

Ayrıca Sirke ; kaşıntı şikayetlerinin yoğunlaşmasında kullanılır. Mürekkep lekesini temizler. Gül suyu ile karıştırılıp başa masaj yapıldığında baş ağrısına fayda verir. Üzüm sirkesi, iltihaplı mideler için faydalı bir besindir. Bunun için sirkeyi zeytinyağı ile beraber kullanmak gerekir. Ayrıca tek başına servisten sonra çorbalara da eklenir. 

Sıcak sirke gargara olarak kullanıldığında diş ağrılarını keser ve iltihaplarını kurutur. Diş etlerini  kuvvetlendirir. iştah açıcıdır. Saçlarda kepeklenmeyi önler. 

Donmuş Eti Hemen Çözün: Eğer aceleniz varsa ve dolaptan çıkardığınız etin hemen çözülmesi gerekiyorsa etinizi az sirkeli soğuk suya  koymanız işinizi kolaylaştıracaktır.

Kirli Camlar ve Aynalar: Cam ve aynalarınızın uzun süre temiz kalmasını istiyorsanız başka herhangi bir şey kullanmadan sirke  koyduğunuz bir kapta süngerinizi ıslatıp bununla camlarınızı  ve aynalarınızı silin.

Badana izleri mi, Önemli Değil: Cam ve aynalarınızdaki badana izlerini temizleyebilmek için kaynattığınız sirkeyle sıcakken silin ve daha   sonra yumuşak pamuklu bir bezle kurulayın. Iyi sonuç alacaksınız.

SaçlarınızSaçlarınızı şampuanladınız sıra durulamaya geldi. Saçlarınızı duruladıktan sonra son olarak birkaç damla sirke katılmış ılık su ile bir kez daha duruladığınızda ışıl ışıl parlayan saçlarınız olacak. Emin olabilirsiniz.
  
Deri Eşyalarınızın Temizliği: Deri eşyaların temizliği bir çok kişi için problemdir. Bu problemin en pratik çözümü ise deri eşyalarınızı  sirkeli sıcak su ile silip pamuklu bir bezle kurulamaktır. 

Bulaşıklarınızda da Sirke: Eğer bulaşıklarınızı elde yıkıyorsanız, bulaşık suyuna katacağınız bir kaşık sirke bulaşıklarınızın temizliği hususunda ulaştığınız sonuç açısından sizi bile şaşırtacaktır. 

Ateş DüşürücüParasetemollerin olmadığı dönemlerde sirkeden ateş düşürücü olarak yararlanılmıştır. Ancak bu yöntemin hala kullanışlı ve doğru olduğunu unutmayın. Ateş yükselmelerinde alın ve eklem yerlerine konulacak sirkeli bezler bir an önce ateşin düşmesine yardımcı olacaktır. Ateş düşünceye kadar sirke kompresine devam etmelisiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder