2 Kasım 2010 Salı

ÖKSÜRÜK OTU

Öksürük otu

Genellikle killi, balçıklı topraklarda kümeler halinde bulunur. Bol kokulu ve altın sarısı çiçekleri vardır.

Öksürük, Bronşit ve Bronşiyal astım: 1 dolu tatlı kaşığı ince kıyılmış öksürük otunu 1 su bardağı kaynar su ile haşlayın. 10 dakika demleyip süzün. Gün içinde 2 - 3 su bardağı balla tatlandırıp için.
Ayrıca Öksürük Otu: Mide ve bağırsak mukozası tahrişlerinde, Zatülcenp ve akciğer amfizemi için de oldukça faydalıdır. 

Dikkat !Öksürük otunun bir sene içerisindeki toplam kullanım süresi altı haftayı aşmamalıdır. Hamilelik döneminde ve emzirme süresince kullanılmamalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder