7 Eylül 2010 Salı

ERİK

Erik

B1, B2, B3, B6, A, C ve E vitaminleri, potein, karbonhidrat, selüloz ve mineral olarak da kalsiyum, sodyum, demir, potasyum ve magnezyum ihtiva eder.

Diş Eti İltihaplarında Erik YaprağıErik yapraklarını gül ve misvakla beraber kaynatın. Tatlandırmak için her zaman olduğu gibi bal kullanın. Hem çay olarak hem de gargara yapmak suretiyle tüketebileceğiniz bu karışımdan fayda göreceksiniz.

Erik Çekirdeği Bağırsak Kurtlarını DüşürürEriğin çekirdeklerini ayıklayıp ezin. Bunun için yaklaşık bir avuç iç çekirdeği kullanmanız yeterlidir. Bu ezilmiş çekirdekleri bir litre suda kaynatın ve bu sudan aç karnına bir bardak kadar için. Bağırsak kurtlarının başına gelebilecek en kötü felaketi, düşmelerini sağlayacaktır.

Eriğin Bizzat Kendisi Erik bizzat tek başına meyve olarak da yenildiğinde fayda verir. Regl düzenleyici, idrar söktürücü ve terleticidir. Şiddetli öksürük şikayetlerinde eriğin kurusunu kaynatıp içebilirsiniz. Yaz aylarında tazesi ile yapabileceğiniz hoşaf, komposto ve reçel türü yiyecekleri kış aylarında kuru ile yapabilirsiniz.

Ayrıca; B vitamini ihtiva eden erik bu özelliği sayesinde sinir sistemini takviye ediyor. Kanı temizleme ve kansızlığa da çare olma özelliği ile erik yaz meyvelerinin en cana yakın olanlarından. Ateş düşürücü etkisi de olan erik diş temizliği ile de bize yardımcı olur. Sindirim sistemi üzerinde de olumlu etkisi vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder