11 Ekim 2010 Pazartesi

KIZILCIK

Kızılcık

İçinde bol miktarda C vitamini, potasyum, kalsiyum, fosfor, pektin, magnezyum ve demir bulunan kızılcık hafif kekremsi tadıyla aslında iyi bir ev ilacıdır.

Ateş DüşürücüEvet kızılcık kabuklarını kaynatın. Ateşiniz yükseldiğinde bu suyu herhangi bir şekilde tatlandırmadan için. Kızılcık iyi bir ateş düşürücüdür ve aynı zamanda harareti de alır.
Ayrıca Kızılcık;  Mideyi kuvvetlendirir.  Tek başına yenildiğinde veya suyu içildiğinde ishali kesip bağırsak yaralarını geçirir.  Safrayı keser. Yemeklerden önce yenilen bir kaşık kızılcık marmeladı basura iyi gelir. Günde üç kez içilen kızılcık şurubu sistit şikayetini bertaraf eder.

Kızılcık Şerbeti YapalımBunun için 1 kilo kızılcığı yıkayıp çekirdeklerinden ayırın.
Bir tencereye kızılcıkları koyup üzerine 6 su bardağı şeker ekleyin ve bu şekilde bir gece kalmasına müsaade edin. Ertesi gün tencereyi hafif ateşe koyunuz. Yalnızca bir çay bardağı su ilave edip kaynamaya bırakın. Bir süre sonra kaynayan şurubundan bir çay kaşığı kadar alıp çay tabağına damlatın. Damla eğer su gibi dağılmıyorsa kıvamına gelmiş demektir. Hemen 1 limonun suyunu ilave edip bir taşım kaynattıktan sonra kavanozlara aktarın .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder