6 Ekim 2010 Çarşamba

KARANFİL

Karanfil

Güzel kokulu bu çiçek ev ve bahçemizin süs bitkisi olduğu kadar ev eczanemizin de önemli bir elamanıdır. Içinde reçine, tener, sabit yağ ve eugenol bulunur.

Öksürük ve Balgam için Muhteşem ikili : ıhlamur ve Karanfil. Ihlamur ve karanfili birlikte kaynatıp balla karıştırın. Bu çayı içmeye devam ederseniz öksürük ve balgam şikayetlerinizin azalarak kaybolduğunu göreceksiniz.
Doğumu Kolaylaştırabilmek içinKaranfilin doğumu kolaylaştırıcı yönü yabana atılamayacak kadar önemlidir. Karanfil defne tohumları ile birlikte kaynatılıp balla tatlandırıldıktan sonra doğuma on gün kala birer su bardağı içilirse doğum kolay olacaktır.

Ağız Kokusu ve Hıçkırık Tuttu Beni: Küçük bir kutu içinde yanınızda taşıyacağınız karanfilleri günde bir kaç kez ağzınızda çiğneyin. Bu hem ağız kokusunu giderecek hem de diş çürümelerinin önüne geçecektir. Aynı zamanda karanfilin hıçkırığı geçirme özelliği de bulunmaktadır.

Zihin AçıcıKaranfili çay gibi demleyip tatlandırıp içerseniz hafıza kuvvetlendirici, zihin açıcı ve unutkanlığı bertaraf eden hoş bir içecek elde etmiş olacaksınız. Bu çay kalp çarpıntısına da iyi gelecektir.

Karanfil Yağı: Eğer dişiniz ağrıyorsa ve evinizde de karanfil yağı varsa  bir pamuğa süreceğiniz karanfil yağını dişinize bastırıp koyarsanız faydasını görürsünüz.

Ağız içi İltihaplarındaKaranfili kekik ve misvakla beraber kaynatıp bal karıştırarak için ve ya bu su ile ağzınızı çalkalayın. Bu terkip boğaz iltihaplarına faydalıdır.

İştah AçıcıKaranfil çiçeklerini toplayın dört bardak kadar suyun içine atıp 24 saat kadar bakletin. Zaman dolduktan sonra bu suyu içmeye başlayabilirsiniz. Bu su hem ateş düşürücü olarak kullanılır hem de iştah açıcı özelliği vardır.

İdrar KaçırmalarındaKaranfil çayı balla tatlandırılıp içildiğinde idrarını tutamayanlara iyi gelir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder