5 Ekim 2010 Salı

KAFUR

Kafur  - ( Kafur / Camphree / Camphora ) 

Tabiatta birçok bitkide bulunur. Tıpta kullanılan kafuru, "Cinnamomum camphorea" ağacının odunu, su buharıyla distile edilerek elde edilir. Kafuru, renksiz, seffaf, billuri yapili gevrek parçalardir. Kokusu hususi ve keskin, lezzeti sonradan serinlik veren, aci ve yakıcıdir. 204 santigrat derecede kaynar. Oda Sıcakliginda uçar. Suda çok az erir. Alkol, eter ve kloroform benzeri maddelerde daha çok erir.
Kullanıldığı yerler: Kan dolasimini kuvvetlendirir. Beyni ve sinirleri uyarır. Solunum sistemini uyarır.  Bronslarin ifrazatini artırır. Ispirto ile karıştirilmis kafuru saçta kepek olusumunu keser. Akciger hastalıklarında faydalıdır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder