6 Ekim 2010 Çarşamba

KARABİBER

Karabiber ( Dar-i fülfül / Black pepper / Poivre noire / Pipper nigrum )

Kullanıldığı yerler: Mideyi isitir. istah açar. Hazmi kolaylaştırır. Mide ve barsaklardaki mikropları öldürür. Enerji verir. Afrodizyak özelliği vardır (Cinsel istekleri kamçılar.)

Hindistanlı bu baharat mutfaklarımızda hemen tuzun yanı başında durarak yemeklerimizi daha lezzetli hale getirir. Yemeklere kattığımız karabiber lezzet verdiği gibi aynı zamanda iyi bir iştah açıcıdır.
Karabiber,Hindistan, Brezilya, Singapur, Malezya, endonozya ve Vietnamda yetiştirilir. Ülkemizin iklimi Karabiber yetiştirilmesini uygun değil; bir dönem Adana civarında deneme üretimleri yapıldı, fakat başarılı sonuç alınamadı. Karabiberin, Malabar, Salvak ve Beyaz Karabiber olmak üzere üç çeşidi vardır. Salavak, çekildiği zaman esmer, Malabar açık gri ve Beyaz Karabiber ise süt beyazı renk alır. Ülkemizdeki yıllık tüketimi 3 bin ton civarında olan karabiber, başta kebap ve köfteler olmak üzere, birçok yemekte kullanılır. Sinirleri Kuvvetlendirir
 
Yemeklerinizde ve çorbalarınızda karabiberi asla eksik etmeyin çünkü karabiber aynı zamanda sinirleri kuvvetlendiren bir etkiye de sahiptir.

Şeker Hastaları Karabiberden VazgeçmeyinŞeker hastaları da yemeklerinden karabiberi asla eksik etmesinler. Karabiber vücudun doğal insülin üretimine katkıda bulunurlar.

Saçlarından Bir Şekilde Şikayeti OlanlarKarabiber balla ve soğanla karıştırılıp başa sürülürse saç zayıflığını giderir ve saç bitmesine yardımcı olur.

Diğer ÖzellikleriKarabiberin kurutucu, ısıtıcı, iştah açıcı, bağırsak kuvvetlendirici,hafıza ve belleği güçlendirici, mide temizleyici özelliği vardır.

Karabiber yağı ağrılara, yüz felcine ve hafif derecelerdeki felçlere şifa olur.

Dikkat!Karabiberli yemekler yüzünüzde sivilce, kaşıntı gibi rahatsızlıklar meydana getirirlerse enginar ve şahtere gibi karaciğer güçlendiriciler kullanılmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder