11 Ekim 2010 Pazartesi

KEREVİZ

Kereviz - ( Apium graveolens L. )

Yaprakları, kökü ve tohumu kullanılan kerevizin içinde bakın ne var;  C, E, A, B1, B2, B3, B6, folik asiti, potasyum, glikoz ve azotlu maddeler.
 
Ne işe Yarar Bu Kereviz? : İlk önce tohumlarından başlayalım. Kerevizin tohumlarını kaynatın, balla hallettikten sonra macun haline gelecektir. Elde edeceğiniz bu macun müzmin baş ağrılarında, mide rahatsızlıklarında,  sindirim problemi olanlarda,  mesane yollarını temizleyici özelliklere sahiptir.

Ve Şimdi de YapraklarıKereviz vücudumuzda şeker, tansiyon, guatrda ayarlama yapar, böbrek üstü bezlerimizi çalıştırır.

Karaciğer için çok etkilidir, karaciğer şişliğini giderip yorgunluk yapan maddelerden temizler. Safrayı normale sokar. İştahı olmayan çocuklar, yaşlılar ve nekahet dönemindeki hastalar için etkili bir iştah açıcıdır.

Kereviz ve Romatizma Karşı KarşıyaBu karşılaşmayı daima kereviz kazanır. Kerevizi kaynatıp bol su ilave ederek içmelisiniz. Bu arada kereviz pişince sahip olduğu değerler azalır, bunu unutmayın. Bu yüzden kerevizi mümkün olduğu kadar çiğ tüketmeye çalışmalısınız. Ayrıca eczacılıkta gelinen nokta açısından söyleyecek olursak sarımsak ve kuşburnu tabletleri gibi kereviz tabletleri de hazır olarak satılmaktadır.

Zayıflamak için: Zayıflama rejimine başlayanlar kerevizin şişmanlığı önleyici özelliğinden yararlanmalıdırlar.

Prostat hastalıklarındaEğir kökü ile birlikte kaynatılarak prostat hastalıklarına ve idrar tutulmasına karşı kullanılır.

Ayrıca ; Kereviz, İdrar söktürücü, idrar arttırıcı, uyarıcı, iştah açıcı etkilere sahiptir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder