28 Ağustos 2010 Cumartesi

BALLIBABA

Ballıbaba

Yaprakları ısırgan otuna benzeyen ballıbaba, mayıs ve haziran aylarında toplanıp hem taze  hem de kurutulmuş olarak kullanılır. 

Ballıbabayı Şurup Yapın: Ballıbabayı kaynatarak elde edeceğiniz şurup hanımların muayyen ağrılarına ve boğaz rahatsızlıklarına çok iyi gelir.

Kan YaparBallıbabayı, bir miktar kuru üzümle kaynatıp içiniz. Kansızlık şikayetleriniz varsa eğer bu şurup size iyi gelecektir.

Rahim İltihaplarındaBallıbaba yaprakları ezilip suyu çıkarılır veya bir miktar suda kaynatılır. Hem içilerek hem de iltihapların üzerine tatbik ederek kullanılır.                     
Bu şurup beyaz akıntılar için de çok iyi gelir.

Ballıbaba Kanı ArındırırBallıbabayı ısırgan otu ve kekikle beraber kaynatın ve elde ettiğiniz bu içecekten zaman zaman içiniz. Ancak tatlandırmak için her zaman olduğu gibi esmer şeker veya bal kullanmalısınız. Kanınızın temizlenmesine yardımcı olacaktır.

Ayrıca Ballıbaba• Kanda akyuvarların çoğalmasını sağlar.  Sistit ve variste etkilidir. Nefes açıcıdır. Mesane yolları iltihaplarında biberiye ile beraber kaynatılıp içilirse faydalıdır. 
•  İltihap önleyicidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder