26 Ağustos 2010 Perşembe

ALIÇ

Alıç

Yüksek Tansiyon İçin Alıç Alın: Alıç yemek yüksek tansiyonu düşürür, asabiyetten mütevellit çarpıntıları ve sinir bozukluklarını geçirir.
Kullanıldığı Yerler: Alıç damar sertliğine iyi geldiği gibi kalbi de kuvvetlendirir ve ayrıca uykusuzluk çeken kişilere de rahatlık vererek uyumalarýna yardýmcý olur.
Ağrı Kesici: Bir su bardağı suyun içine bir tatlı kaşığı kıyılmış alıç atın. Sabaha kadar bekletin. Birbirleriyle iyice hal oluncaya kadar (yarım saat kadar) kaynatın. İçmeden önce tatlandırmak için bal katın. Elde ettiğiniz bu alıç çayını baş ağrılarınızda kullanın. Çok iyi bir ağrı kesicidir. Bu çayı bir hafta içinde tüketmelisiniz.
Alıç Lapası: Alıcı lapa haline getirin. Sonra bu alıç lapasını şişlikler üzerine koyarsanız şişkinlikleri geçirir.
Depresyonda mısınız?Bir tutam adaçayı ve alıcı bir bardak kaynamış suyun içine atın. Beş altı dakika demleyip bunu iki kerede bir kaç saat ara ile için. Bu çay depresyonunuza iyi gelecektir. Ayrıca alıç mide rahatsızlıklarında, idrar yolu rahatsızlıklarında ve spazmlar için de oldukça etkilidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder