26 Ağustos 2010 Perşembe

ARI SÜTÜ

Arı Sütü

Elimizdeki bilgilere göre bir kovanın hâkimiyeti kraliçe arının elinde. Bir kovanda yaklaşık olarak 25.000 ila 100.000 arı yaşamaktadır. İşçi arıların ortalama yaşama süreleri 5 – 6 hafta iken, kraliçe arı 3 ila 6 yıl arasında bir hayat sürebiliyor. Ancak kraliçe arı işçi arılar gibi ne yiyecek yapabilme ne de polen toplayabilme özelliğine sahiptir. Onun tek görevi vardır o da arıların soyunu devam ettirmektir. Kraliçe Arının Uzun Yaşama Sırrı: Kraliçe arının metabolik olarak farklılığının ve uzun hayatının sırrı ise tek ve özel bir gıda ile beslenmesi; ARI SÜTÜ. Bütün arılar hayatlarının ilk üç günü arı sütü ile beslenirler. Ancak kraliçe arı olmaya seçilen lavra, hayatı boyunca arı sütü ile beslenmeye devam eder ve bu faktör fiziki değişimlere sebep olur. Kraliçe her gün kendi ağırlığından fazlasını yumurtlar; günde 3.000 yumurta. Ve daha uzun yaşar.
ARI Sütünün Faydaları: Kraliçe arının temel güç kaynağı olan arı sütünün bileşimindeki vitaminler şaşırtıcı bir zenginlik gösterir. 22 amino asit, vitamin B1, B2, B3, B5, B6, B7, B8, B12, vitamin C ve 6 esas element. Tamamı bu kadar değil ancak bilim adamları arı sütünün formülünün sadece %4 ünü tanımlayabiliyorlar. Uzmanlar, asırlardır insanların hayatına canlılık, tazelik ve sağlık taşıyan arı sütünün sindirim ve sinir sistemi üzerindeki rahatlatıcı etkisinin yanı sıra cilt ve saç sağlığını desteklediğini belirtiyorlar.
Arı sütü vücutta protein, şeker ve nişastayı asimile eder. Enzimleri düzenler, damarları, kasları, kemikleri ve dişleri destekler ve vücuda canlılık kazandırır.
Arı sütünün biyolojik olarak etki ettiği ve yarar sağladığı bazı alanlar da şunlardır;
Antibakteriyel, kan şekerini kontrol edici, hipertansiyonu dengeleyici, romatizmal ağrıları azaltıcı, baş ağrısını giderici, yorgunluk alıcı, lohusalarda süt miktarını artırıcı, yaşlılarda görülen bazı yetersizlikleri azaltıcı, bahar nezlesi ve astım için iyileştirici, stresle savaşıcı.
Özellikle bu son madde üzerinde durmak gerekiyor. Çünkü stres bağışıklık sistemini zayıflattığı için viral enfeksiyonlara ve soğuk algınlığına zemin hazırlamaktadır. Ayrıca aşırı stres kalp hastalıklarına neden olduğu gibi kansere kadar giden yolu da açıyor. Açık havada spor, dengeli beslenmek stres atmanın çarelerinden bazıları. Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde çok önemli bir rolü olan arı sütünün kıymeti burada ortaya çıkıyor. Çünkü yapılan çalışmalar arı sütünün insanın bağışıklık sistemini de güçlendirdiği ve hastalıklara karşı korunmayı artırdığını ortaya koyuyor.
Doğal yollarla tedavinin önemine ve hastalanmadan tedbir almanın gereğine inanan bir grup kimyacı, homeopat ve herbalist bir araya gelerek taze arı sütü, ginseng ve echinacea özünü balla harmanlayıp güçlü bir "karma " hazırlamışlar." Irena " ismiyle piyasaya verilen bu karmada bulunan ginseng; canlılık, rahatlık ve dikkat sağlarken deprasyonu da azaltıyor.
Echinacea doğal bir antibiyotiktir. Meydana çıkabilecek bir iltahabı, bünye bundan zarar görmeden vücuttan atmaktadır. Irena'nın romatizma ve artrit ağrılarını alıdıktan çok kısa bir süre sonra ve yarı yarıya azalttığı tespit edilmiştir. Ayrıca bu karmanın kandaki kolestrol oranını düşürdüğü de tespit edilmiştir.
Arı Sütü Alırken Dikkat Edilecek Hususlar : Şu an piyasada çok çeşitli arı sütü bulunmaktadır. Bunların bir çoğu dondurulmuştur. Dondurma işlemi arı sütünün içinde bulunan amino asitleri azaltır. Dolayısıyla arı sütünün dondurulmamış olması ve bileşiminde nebati yağ bulunmaması gerekmektedir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder