26 Ağustos 2010 Perşembe

ADAÇAYI

Adaçayı

Özellikle Akdeniz bölgemizde yetişen, aktarlarda kolayca bulabileceğiniz şifalı bir bitkidir. 
Boğaz Ağrıları, Gece Terlemeleri, Şeker Hastalarına : İlk önce bir avuç adaçayı ve yaklaşık 1 lt. suyu kaynatıp bu su ile güzelce bir gargara yapın, aralarda da balla tatlandırıp ılıktan biraz sıcak durumdayken bu çayı için. Unutmadan, bu su ile yapacağınız gargara bademciklere iyi geldiği gibi diş eti iltihaplarına da fayda verir.
Gece Terlemeleri: Uyumadan önce içeceğiniz bir çay bardağı adaçayı, gece terlemelerini önler. Hem grip olanlar hem de nekahet dönemi geçiren hastalar bu yüzden adaçayından çok yararlanırlar.
Şeker Hastalarına: Adaçayı kan ve idrardaki şekeri düşürmek sureti ile şeker hastalarına büyük faydalar sağlar. Bununla beraber bağırsak ve midede oluşan gazları da giderir. Ancak emziren annelerde sütü azalttığı unutulmamalıdır.
Dıştan Kullanımı: Adaçayını yalnız gargara yaparak veya içerek değil aynı zamanda haricen de kullanabilirsiniz. Bir avuç adaçayını 4 su bardağı suda 10–15 dakika kaynatın. Elde ettiğiniz su mükemmel bir mikrop öldürücüdür. Bu su ile yaralarý da temizleyebilirsiniz.
Yorgunluğa da, Banyo yaptığınızda kendinizi iyi hissedebilmeniz için birçok bitkiden yararlanabilirsiniz. Bunlardan biri de adaçayıdır. Adaçayı katılmış bir miktar su ile durulanmak bile yorgunluğunuzu gidermeye yetecektir. Bu arada dünyaya küsmüş, kendisini bedbin hisseden tanıdıklarınız varsa onlara bol bol adaçayı içmeyi telkin edin.


  Ürünü Satın Al  
Adaçayı Bitki Çayı

(20 Süzen Poşet)
Sindirim sistemi rahatsızlıklarında,
Kramplı mide, bağırsak ve safra kesesi rahatsızlıklarında,
Kas ve eklem romatizmasında,
Sinirsel rahatsızlıklarda,
Kronik güçsüzlük,
Romatizma ve gut hastalıklarında,
Modern tıp tedavisine ek olarak kullanılabilecek bitkisel gıda takviyesidir.
Uyarı: Günde 3-5 bardaktan fazla kullanmayınız. Anne adaylarının ve kan basıncı yüksek olanların kullanması sakıncalıdır.,
Kullanım Şekli: Poşeti fincanınıza veya demliğinize koyup üzerine kaynar su ilave edip en az 3-4 dakika demlenmeye bırakınız. Arzunuza göre tatlandırarak servis yapabilirsiniz.


Adaçayı 20 süzen poşet çay




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder