26 Ağustos 2010 Perşembe

BAL


Bal

Arıların, çiçeklerin bal özünü emerek hazırladıkları tatlı harika bir madde. Çok eskiden beri hekimlikte baldan faydalanılmaktadır. Aynı zamanda o, kuvvetli bir besin maddesidir. % 70-80 i şekerdir. Güzel çiçeklerden topladığı madensel tuzları ve azotlu maddeleri de bünyesinde barındırır.

Balın kendisine has bir kokusu ve tadı vardır ve bir kaç değişik cinsi. Her bir balın lezzeti ve kullanıldığı tedavi alanları farklıdır. Ancak genel olarak balın işlevini her biri yerine getirir ki biz bu yazıda bunu dikkate alarak, genel olarak ülkemizde üretilen ve her yerde ulaşılabilen baldan bahsettik.

Balın kendisine geçmeden önce, arının bal yapmak için kendisine Allah cc tarafından verilen özellikleri etrafında tefekkür etmek gerekecektir,  ki nimetin şükrü gerekir ve yerine getirilmelidir. Arılar çiçeği nasıl bulurlar, geriye kovanlarına hiç şaşırmadan nasıl dönerler, her seferlerinde ne kadar bal getirebilirler, bir kilo bal için kaç arı kaç kez çiçeğe gitmek zorundadır? Soruları uzatmak mümkün. Cevap ise ;" Rabbin bal arısına: Dağlardan, ağaçlardan ve insanların yaptıkları çardaklardan kendine evler (kovanlar ) edin. Sonra meyvelerin her birinden ye. Ve Rabbinin sana kolaylaştırdığı yaylım yollarına gir, diye ilham etti. Onların karınlarından renkleri çeşitli bir şerbet /bal/ çıkar ki, onda insanlar için şifa vardır. Elbette bunda düşünen bir kavim için büyük bir ibret vardır." (Nahl Suresi 68-69 .ayet)

Gerçek Bal BozulmazEvet bal bozulmaz, tabi balı insan yaptığı hilelerle bozmazsa. Ancak bilin ki bal kendisine yapılan hileyi hemen açığa vurur ve bunu siz de anlayabilirsiniz. Mısır piramitlerinde üç bin yılı aşkın süredir saklanan bir miktar bal bulunduğundan ve bu balın bozulmamış olduğundan haberiniz var mı? Çünkü balın içinde karınca asiti türünden her türlü mikrobun üremesini engelleyen maddeler bulunmaktadır.

Ülser için Bal, Yine BalBal midenin asit üretimini regule eder, ülser dediğimiz mide yaralarını hemen kapatır. On iki parmak  bağırsakları ülserinde de aynı şifayı verir. Bunun için şöyle bir formülü siz de deneyin: Sabahları ılık ıhlamurun içine sadece bir tatlı kaşığı bal koyup için. Bundan başka hiç bir şey yemeyin. Sadece sabah kahvaltısı olarak tabi, diğer öğünlerden vaz geçmek yok. Bal miktarını yavaş yavaş artırın, sabah bir tatlı kaşığı,  akşam bir tatlı kaşığı ıhlamurla beraber. Daha sonra miktarı bir yemek kaşığına çıkarın ve bu küre bir müddet devam edin. Ilk alınışta balın fazla alınmaması gerekir, bünye bala yavaş yavaş alıştırılır.

Diş Macununuz BalBazı tatlı besinlerin aksine bal diş ve diş etleri için gerçekten çift korumalı bir ilaçtır. Bal ağzı mikroplardan korur ve ağız yaralarını tedavi eder. Diş temizliği için rahatlıkla bal ve yoğurdu karıştırıp mükemmel bir diş macununa kavuşabilirsiniz.

Cildinizi Balla GüzelleştirinBakın ne yapmanız gerekiyor bunun için; önce bir çay kaşığı bala bir çay kaşığı zeytinyağı ve bir yumurtanın sarısını ve bir çay kaşığı saf zeytinyağını ekleyip çok iyi bir şekilde çırpın. Bu karışımı cildinize hafif masajlarla yayın ve yarım saat kadar bekletin. Daha sonra içine karbonat katarak hazırlayacağınız ılık bir su ile durulayın. Bu uygulamayı haftalık olarak yaparsanız cildiniz iyi bir bakıma kavuşmuş olacaktır.

Farklı Bir Ağrı Kesici: Balın farkı, ısıtılıp buharı buruna çekildiğinde ağrı ve sızıyı çok çabuk geçirmesindedir. Bu yöntem tarafımızdan da defalarca denenmiş olup Allah'ın c.c izni ile olumlu sonuç alınmıştır.

Alerjide de Balı DeneyinÖzellikle polen alerjisi olanlar ve bu mevsim değişikliklerinde bu allerjiden yakınanlar, şayet kendilerine zarar veren çiçeklerin hangileri olduğunu bilip öncelikle o çiçeğin polenlerinden elde edilen baldan azar azar yemek sureti ile adeta aşılanmış gibi olurlar. Kullanılacak bal doğru tespit edilirse olumlu sonuç alınacaktır. Ancak bunu bir de doktorunuza danışmakta fayda vardır, unutmayın.

Romatizmal Şikayetleri OlanlarMutlaka balı denemelidirler. Bu hastalıkta gerçek bal mumunu (arının bizzat kendisinin yaptığı) temin edip hasta bölgenize yakı gibi uyguladığınızda  ağrıları bertaraf etmiş olursunuz. Bahsedilen özellikte bal mumu bulunamadığı takdirde içine katkı maddesi katılmadan elde edilen bal da aynı işi görür.

Göz Hastalığı OlanlaraHakiki bir bal mumu, içerdiği A vitamini sayesinde göze kuvvet verir. Bunun için bal mumunu çiğnemek yeterlidir.

Kansızlık Şikayetinde de BalBalın düzenli tüketimi kansızlıkta oldukça gerekli ve faydalıdır. Bunun yanı sıra nekahet döneminde bulunan hastalar bir an evvel iyileşip ayağa kalkmak istiyorlarsa, onlara bu kuvveti sağlayacak olan bal kürüne başlamaları yararlarına olacaktır.

Balın Diğer Önemli Özellikleri
•  Karın ağrısında bal şerbetini denemelisiniz.
•  Kekik balı temin eder ve günde iki kez ılık bal şerbeti içerseniz etkili bir zayıflama programı uygulamış olacaksınız.
•  Bal kürü yatağını ıslatan çocuklar için de yararladır.
•  Boğaz iltihaplarında  bal şerbetiyle gargara yapıp aynı zamanda da  hem tere yağ - bal, hem de tek başına bal yemeye devam ederseniz bu iltihabın geçtiğini göreceksiniz.

Balı Saklamak: Bal rutubetten etkilenebilir. Bunun için balı kapalı kaplarda  ve mutlaka kuru bir yerde muhafaza etmelisiniz.

Kalbinizi Balla Destekleyin: 24 saat hiç duraksamadan çalışan  ve yorulan kalbimiz için bal tam bir destek unsurudur. Bal kalbi kuvvetlendirip , rahatsızlık verici çarpıntıları geçirir,

Yanıklar içinBalı bir miktar zeytinyağı ile karıştırıp yanıkların üzerine uygularsanız yanıkların iz bırakmadan iyileşmelerini sağlar.

Nezle OlduysanızSütle beraber alacağınız bir miktar bal hem nezleye hem de öksürüğe karşı faydalıdır.

Varis ve BalVaris bulunan bölgelere bal sürer ve bu bal masajına devam ederseniz sonuçtan memnun kalacaksınız.

Kolesterolünüz mü Var?Kekik balı bulun ve günlük bir kür uygulayın: Kekik balını bir su bardağı ılık su ile şerbet yapıp devam edebildiğiniz kadar devam ederek içiniz. Ara sıra kolesterolünüzü ölçtürerek durumunuzu kontrol edin.    

Bal Ayrıca ; Düzenli olarak tükettiğinizde ciltte oluşan kepekleri temizler ve cildi yumuşatır. Idrar söktürerek mesane yollarını temizler. Karaciğer için de çok faydalı bir gıdadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder