26 Ağustos 2010 Perşembe

AKASYA

Akasya

Siz hiç akasyayı çiçek açarken gördünüz mü? Yapraklarını döktüğünde  “neredeyse kurumuş bu ağaç hiç bir şeye benzemiyor” diye yüzüne bile bakmadığımız akasya, mevsimi geldiğinde o kadar güzel çiçek açar ki, o kadar güzel kokar ki... Sadece akasya zamanları köylere gitmek bile büyük bir mutluluktur. Güzel kokulu bu beyaz çiçek; bahçelerden ruhumuza salıverdiği hoş kokusuyla hem bizi mest etmiş, hem şarkılara konu, hem de gölgesinde dinlendiğimiz bir serinlik ve arılar için bal yatağı olmuştur. Adı da ne kadar güzeldir akasyanın. Ve ayrıca şifa olarak da faydası vardır. Siz önce mevsimi geldiğinde hele bir köyünüze gidin ve çiçeklerini toplayıp gölgede kurutun akasyanın. Şöyle bir koklayın. 
Kullanıldığı Yerler: •Akasya çiçeklerinden kaynatıp yapacağınız çay gözlerinizin keskin ve parlak olmasını sağlar. •Diş eti iltihaplarında gargarası yapılabilir. •Soğuk algınlığında da yalnızca bir tatlı kaşığı akasya çiçeğini ondan daha az kekik ve ıhlamurla kaynatıp içebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder