26 Ağustos 2010 Perşembe

ANTEP FISTIĞI

Antep Fıstığı

Genellikle tatlılarınızın üstünü süslemek veya tatlı içi olarak kullandığımız Antep fıstığının vücut sağlığımızla da ilgili birçok faydalı özelliği vardır. 
Kalp için : Antep fıstığı kalp sağlığını korumada önemli bir ilaç vazifesi görür. Bunun yanı sıra fıstığı ceviz ve balla birlikte karıştırıp yerseniz bünyenize kuvvet verir.
Hastalıktan Sonra : Antep fıstığı nekahet dönemlerinde de vücudumuzun dostudur. Bir terkip içinde veya tek başına tüketilen fıstık, nekahet dönemin rahat ve kısa sürmesini sağlar, bünyeyi dirençli hale getirir.
Ayrıca Antep Fıstığı; akciğer için iyi bir iltihap temizleyicidir. Göğsü yumuşatır, ağrılarını hafifletir, öksürüğün geçmesine yardımcı olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder