26 Ağustos 2010 Perşembe

AY ÇİÇEĞİ

Ay çiçeği

Ayçiçeğinin PERU'lu olduğunu biliyor muydunuz? Peru'lu dostumuz önce İspanya'ya oradan da bütün dünyaya yayılmış, ancak bu sırada çiçek olarak büyüsünü kaybedip zeytin, mısır ve susam gibi yağı çıkarılarak kullanılmaya başlanmış.
İçinde Ne Var? : Tohumunda doymamış yağlar, kalsiyum, iyot fosfor, lesitin, vitamin E, albümin ve karotinoid bulunan ayçiçeğinin çiçek kısmında da kıymetli yağlar bulunmaktadır.
Bir ipucu: Eğer ciddi bir hastalığa bağlı olmaksızın baş ağrısından mustaripseniz başınızda ağrı başladığını hissettiğiniz an hemen ağrı kesici ilaçlara koşmak yerine bir avuç ayçiçeği "çıtlatın" faydasını göreceksiniz. Ancak fazla tüketilen ayçiçeğinin yağlı ciltlerde sivilceleri artıracağı unutulmamalıdır.
Ateş Düşürücü: Ayçiçeğinin yaprakları kaynatılıp az balla tatlandırılarak içilirse ateşin düşmesinde yardımcı olur.
Eklem Sancıları için: Ay çiçek yağı ile sancılanan eklemlerinize masaj yaparsanız eklemlerinizdeki sancının kesildiğini göreceksiniz.
Tohumu: Ay çiçek tohumlarının ezilmesiyle elde edilecek merhem kurdeşen hastalığına karşı uygulanır, yaraları iyileştirir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder