26 Ağustos 2010 Perşembe

ARMUT

Armut

Armut susuzluğu giderdiği gibi organizmayı da temizler.
Bağırsak Kurtları içinTazesi, kurusu, kabukları kullanılan armudun çekirdekleri de yabana atılacak gibi değildir. 10 gr. armut çekirdeğini üç bardak su ile kaynatıp suyunu içtiğinizde bağırsak kurtlarını düşürür. Bunun yanı sıra haftada üç dört defa armudu çekirdeği ile birlikte yerseniz o da aynı işlevi görecektir.
Yemekten Sonra: İçinde A, B1, B2, B3, B6, C,  vitaminlerini barındıran armudu, yemeklerden sonra yediğinizde hazmı kolaylaştırır, mide ve bağırsak ifrazatını artırır ve bağırsaklara yumuşaklık verir.
Şekeri Ne Kadar?Armutta %15'e kadar şeker bulunmaktadır. Bu kadar şekerin şeker hastalarına (doktorlarına danışmaları şartıyla) zararı yoktur ve bu hastalar günde 200 gr. armut yiyebilirler. Ancak ülseri olanların armudu çiğ olarak tüketmekten ziyade kompostosunu yaparak tüketmeleri tavsiye edilir.
Uykusuz mu Kaldınız?Bu durumda gece yatmadan önce yiyeceğiniz bir armudun faydasını göreceksiniz.
Ağız Kokularına : İki litre su ile bir kilo armudu pekmez haline gelinceye kadar kaynatın, bir tülbentten geçirerek süzün, elde edeceğiniz şurubu özellikle aç karnına bol bol için. Bu şekilde hazırladığınız şurup hem ağız kokusunu giderecek hem de midenizi kuvvetlendirecektir.
Yüksek TansiyondaArmut bütün salgı bezlerini çalıştırır, kandaki üre asiti ve üre tuzlarını dışarı atar. Tansiyonun düşmesine de yardımcı olur. Ayrıca kansızlık şikayeti olanlara da armut bire birdir.
HamilelerHamilelik dönemindeki kusmalardan yakınanlar için de armut faydalıdır. Bu dönemde tüketilecek armut hanımların kusmalarını azaltır. Annenin ve bebeğin sağlıklı olmalarını sağlar.
Ağız YaralarıAnadolu kültür mirasından bizlere ulaşan bilgilerde armut kompostosunun ağız yaralarına iyi geldiği belirtilir.
Diğer FaydalarıArmut ağacının yapraklarından yapılan çay idrar söktürücü olarak kullanılır. İdrardan kan gelmelerine karşı armut kabuğu şifalıdır. Armut suyu sinirlerin yatışmasını sağlar ve sinirleri yumuşatır. Ihtiva ettiği besinler beynin daha iyi çalışmasını sağlar.
Bir litre suya katacağınız 50 gr.  armut kurusunu kaynatın. İçine biraz bal ve limon katıp için. Hem serinlik hissedecek hem de idrar söktürücü olarak işe yarayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder